Előfizetői tartalom

A sokkok miatt megtakarításokba menekülhet a lakosság

Portfolio
A pénzügyi sokkok hatására erősödhet a magyar háztartások megtakarítási hajlandósága, ahogy az 2008 után Európa legtöbb országában tapasztalható volt. A belföldi kereslet belátható időn belüli élénkülésére azonban nem számít a Pioneer Alapkezelő a 230 milliárd forint összegű reálhozam-kifizetés ellenére sem. Számolni lehet ugyanakkor azzal, hogy a svájci frank drasztikus erősödése ellenére elmarad a fogyasztás csökkenése, mert a rendkívüli jövedelem fedezheti a törlesztés megnövekedett terhét a tartalékokkal nem rendelkező adósoknál. A következőkben a Pioneer Alapkezelő sajtóközleményét tesszük közzé.

A romló pénzügyi-gazdasági környezetben a korábbi várakozásokkal szemben nincs esély arra, hogy az augusztusban érkező mintegy 230 milliárd forint összegű magán-nyugdíjpénztári reálhozam élénkítse a kiskereskedelmi forgalmat. Így ez sem javítja a gazdasági növekedési kilátásokat, amint a személyi jövedelemadó (szja) változások nyomán a háztartásoknál maradó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés