Előfizetői tartalom

Bajban lévő államokat vertek át a bankóriások - megindult a per

Portfolio
Florida és Virginia állam beperelte a Bank of New York Mellont, és más befektetési bankokat, mivel állításuk szerint a bankok jogtalanul túlzott költségeket róttak fel az állami nyugdíjalapok deviza-tranzakciói után, több száz millió dolláros veszteséget okozva az alapoknak - írja az RTTNews. Nehéz helyzetben vannak az amerikai állami nyugdíjalapok, hiszen a válságban elszenvedett veszteségeik miatt most hatalmas deficitet mutatnak, amit jobb híján az államoknak a feszített költségvetéséből kellene betömniük. Az államok ezért most fokozottan érzékenyek a nyugdíjalapok hiányára.

Florida és Virginia állam beperelte a Bank of New York Mellont, és más befektetési bankokat, mivel állításuk szerint a bankok nem megfelelő költségeket róttak fel az állami nyugdíjalapok deviza-tranzakciói után. "Minden pennyt, amit az állam polgárai és a munkavállalói a floridai nyugdíjalapra bíztak, szigorúan kezelik, és nem fogjuk engedni, hogy a floridaiak pénze elvesszen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés