Előfizetői tartalom

Ráijesztettek az aranypiaci spekulánsokra

Portfolio
A Chicago Mercantile Exchange's (CME) tegnap 22 százalékkal növelte az arany piacán határidős befektetéseket kötő ügyfelek margin követelményét. Emiatt a befektetőknek további pénzeket kell betolniuk pozíciójuk fenntartásához, számos hedge fund dönthet azonban pozíciója leépítése mellett, ami akár nagyobb eladási hullámot generálhat. Egyes elemzők szerint mivel az aranyat a legtöbb befektető biztonságos menedéknek tekinti, a közeljövőben nem valószínű, hogy az árfolyamára a margin emelés komoly hatással lenne.

A Chicago Mercantile Exchange's (CME) tegnap emelte a margin követelményeket, az egyre meredekebben emelkedő arany piacán. A CME margin emelése teljesen érthető, hiszen mindig emelnek, amikor nő a volatilitás egy termékben. A szinte naponta új csúcsra szárnyaló nemesfém raliját azonban a CNBC-nek nyilatkozó elemzők szerint nem fogja megtörni a margin emelés. Ilyen piaci környezetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés