Előfizetői tartalom

Ne számítsunk bőkezű nyugdíjemelésre

Portfolio
Véleményünk szerint a kormány jövőre csak inflációnak megfelelő (vagyis 3,5 százalékos) emelést enged majd meg magának, hiszen a gazdasági növekedés 3 százalék alatt lesz, ami a hatályos törvények alapján is csak inflációkövetésre lenne elegendő. A reálérték-őrzést erősíti meg, hogy a kormány többször hangsúlyozta szigorú kontroll alatt lesz a nyugdíjkassza, és a nyugdíjaknál csak a reálérték megőrzését garantálják.

Még mielőtt a 2012-es nyugdíjemelésre rátérnénk, érdemes megnézni, hogy mi volt a helyzet 2011-ben. Nagy Anna kormányszóvivő 2010 novemberében jelentette be, hogy 3,8 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak 2011-ben, hiszen akkor a kormány úgy számolt, hogy 3 százalék lesz a gazdasági növekedés. Ha megnézzük a költségvetési törvényt, akkor abba az szerepelt, hogy a nyugdíjemeléskor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés