Előfizetői tartalom

Semmit nem kímélnek - még az arany is mélyrepülésbe kezdett

Portfolio
A részvény és árupiacokon kibontakozott eladási hullám miatt egyre több befektetőt szólítanak fel, letétjének növelésére, mivel a letét egyre kevésbé fedezi a zuhanó értékű portfólió esetleges veszteségeit. Emiatt sokan elkezdtek olyan eszközöket is kiárusítani, mint az egyébként biztonságos menedéknek tartott aranyat is, ami már több mint 1 százalékos mínuszban jár, vagyis több mint 40 dollárt esett napon belül.

A rendkívül negatív piaci hangulat, és a tőkepiaci zuhanás ismét az arany felé fordította a befektetők figyelmét, amely árfolyama ma új csúcsra, 1684,9 dollárig drágult. Az arany ugyanis általában egyfajta biztonságos menedékként szolgál a piacok számára. A piacok mélyrepülése azonban gyorsan terjed, hiszen sok befektető tőkeáttételes pozíciójához a letét egyre kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés