Előfizetői tartalom

Eső trendben vagyunk, csak megerősítést kaptunk

Portfolio
Kedden elesett a 200 napos mozgóátlag a vezető amerikai tőzsdeindexeknél, szakértők szerint pedig mindez azt jelenti, hogy beköszöntött a medvepiac. A Marketwatch oldalán megjelent írás szerint eső trendbe léptünk, lehet még némi korrekcióra számítani, azonban a gazdasági hírek és a gazdaságpolitikai döntések mind az ereszkedést erősítik meg. Mark Hulbert szerint, míg korábban azt lehetett hinni, hogy a 200 napos mozgóátlag egy erős szintnek számít, és érdemes a stratégiát hozzá kötni, addig az utóbbi években inkább az a tapasztalat, hogy ez a sajátosság csökkent. Persze továbbra is fontos ez a szint, viszont az a tanulság, hogy nem szabad egyetlen indikátorra bízni magunkat, hiszen könnyen pórul járhatunk.

A Fed politikájával kapcsolatosan még nagyon sok a bizonytalanság, több elemző szerint sem lehet hatékony a Fed újabb likviditásbővítése, hiszen az előző programok sem voltak olyan értelemben sikeresek, hogy csak az eszközpiacokon hoztak javulást, fogyasztási oldalon nem tudtak alapvető változtatást elérni, ami az amerikai gazdaság fő motorja. Pontosan ezért sokan pesszimisták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés