Előfizetői tartalom

A görög kimentésből nem kérnek a holland nyugdíjalapok

Portfolio
A holland kormány végül úgy döntött, hogy nem erőlteti a nyugdíjalapokra az akaratát, és a görög kimentésből felmentést kapnak. A nyugdíjalapok még korábban azt sérelmezték, hogy nekik nem a görög állam és lakosság érdekeit kell szem előtt tartaniuk, hanem a tulajdonosaik és tagjaik érdekeit, ebbe pedig nem fér bele például a görög kötvények vásárlása - írja az Investment & Pensions. Az alapok hozzáállása teljesen egyértelmű, viszont nélkülük is lesz elég támogató a görög kimentésre, hiszen a biztosítók és bankok ettől még részt vesznek.

A világ legnagyobb nyugdíjalapjai közé tartoznak a holland vállalati alapok, a hírek szerint azonban a görög mentőcsomagban nem fognak részt venni, legalább is ez derül ki a holland kincstár közleményéből. A kincstár szóvivője szerint megállapodásra jutottak több intézményi befektetővel (bankokkal és biztosítókkal) is arról, hogy milyen feltételek mellett szállnak be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés