Előfizetői tartalom

Átalakul a hazai befektetési alapok kategorizálása

Portfolio
A változó befektetési trendek szükségessé tették, hogy átalakítsák a befektetési alapok jelenlegi kategorizálását. A BAMOSZ új ajánlásai részben érintik a hagyományos alapkategóriákat (pénzpiaci-, kötvény-, részvény- és vegyes alapok), de főként az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált speciális alapok területén hoznak változást. Az alapkezelőknek fél évük van, hogy besorolják alapjaikat az új szabályok szerint.

A hazai alapkezelők többségét tömörítő Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége, vagyis a BAMOSZ új ajánlást fogalmazott meg az egyes befektetési alapok bekategórizálására, a megváltozott igények és trendek lekövetése érdekében. Az új besorolás némileg megváltoztatja a hagyományos (vagyis pénzpiaci-, kötvény-, részvény- és vegyes alapok)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés