Előfizetői tartalom

Ismét érdemes a részvények felé kacsingatni? (Portfólió-ajánló)

Portfolio
A globális makrogazdasági kockázatok továbbra is jelentősek, az európai adósságválság mellé pedig új piaci kockázatként csatlakozott az amerikai adósságkorlát körüli vita is. A növekedési kilátások összességében továbbra is lassulást mutatnak, bár egyesek szerint a japán gazdaság helyreállása adhat egy löketet a termelésnek még idén. Mindezek ellenére a Portfólió-ajánló által megkérdezett alapkezelők modell-portfólióiból készített összesített portfólióban a legbiztonságosabb eszközöknek számító pénzpiaci eszközök súlya jelentősen csökkent, miközben a részvények aránya nőtt, amit főként az egészséges vállalati szektor, és a válságok megoldásával kapcsolatos optimizmus segített. Miközben enyhén nőtt az eddig szinte teljes mértékben került ingatlanok aránya, a hazai kötvények változatlanul népszerűek a hazai alapkezelők körében.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, hosszabb távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a júliusi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 8 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés