Előfizetői tartalom

Egyes pénztáraknál hamarosan megindulhatnak a kifizetések

Portfolio
A nyugdíjpénztárak közül már néhányan elkezdték a tagi kifizetések visszaigénylését az Államadósság Kezelő Központtól, a Napi Gazdaság szerint többek között a Honvéd, a Postás és az Évgyűrűk már összességében 10 milliárd forintos összeget kapott meg, aminek a kifizetését a jogszabályok alapján hamarosan megkezdik. A teljes összeg, amit a tagoknak ki kell majd fizetni 260 milliárd forint, azonban a kifizetések csak szakaszosan indulhatnak meg, főként az adattisztítás miatt.

A PSZÁF, amint tudomást szerzett a visszaigénylésekről levélben szólította fel az érintett pénztárakat, hogy küldjék el számukra az előírt ismételt ellenőrzés lezárásáról a jelentést és a beszámolót. Az adattisztítás nagyon nehézkesen megy a pénztáraknál, több esetben sem tudták egyértelműen meghatározni például a tagi kifizetés összegét, hiszen ezt korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés