Előfizetői tartalom

Csúszik a befektetési alapok EU-s szabályozásának elfogadása

Portfolio
A június végi határidőre nem sikerült elfogadnia a kormánynak a befektetési alapok közös európai szabályozásáról szóló irányelvet, a UCITS IV-et. A késedelemmel Magyarország nem volt egyedül, hiszen számos egyéb ország is tartozik még az irányelv jóváhagyásával, köztük Lengyelország, és Franciaország is. Az új irányelv többek közt segíti az alapok nemzetközi terjesztését, valamint érthetőbb és egyszerűbb tájékoztatást ír el.

A kormánynak június 31-ei határidővel kellett volna elfogadnia a befektetési alapok átfogó EU-s szabályozásáról szóló irányelvet, az úgynevezett UCITS IV. direktívát. Ez azonban elmaradt, várhatóan a már év elején elkészült tervezetre pedig szeptemberben bólinthat rá a parlament. Az irányelv elfogadásával azonban nem csak Magyarország maradt adós, a mulasztók között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés