Előfizetői tartalom

Befektetési alapok dönthették be a búza és a kukorica árfolyamát

Portfolio
A Chicago-i árutőzsdén limittel esett a kukorica, és nála is gyorsabban zuhant a búza árfolyama tegnap. Piaci kereskedők szerint az áresésben nem annyira a fundamentális tényezők változása, mintsem a nagy befektetési alapok pozíció-likvidálása játszott szerepet. A kukorica végül 4,5, a búza 4,3 százalékos mínuszban zárta a tegnapi kereskedést.

A kukorica decemberi határidős árfolyama 4,5 százalékot esett tegnap, elérve a napi limitet (30 centet), miközben a búza ára napközben 7,7 százalékos mínuszban is járt, végül 4,3 százalékos árcsökkenéssel fejezte be a kereskedést. A nyersanyagok kiárusítását főként nagyobb befektetési alapok pozíció zárásainak tulajdonították elemzők - írja a Wall Street Journal....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés