Előfizetői tartalom

Kapkodja a nemesfémeket a lakosság

Portfolio
Az elmúlt évben jelentősen növelte ezüst érme értékesítését az ausztrál verde, a Perth Mint. A növekvő világgazdasági aggodalmak és az inflációs fenyegetés (a legfőbb papírpénzek elértéktelenedése) miatt egyre inkább a nemesfémek felé fordultak a befektetők, akik tömegével kezdtek ezüst és arany érméket vásárolni. Miközben az intézményi befektetők és bankok már csökkentették vásárlásaikat, a kisbefektetők körében továbbra is népszerű maradt a fizikai nemesfém.

Nem panaszkodhat az ausztrál érem verde, a Perth Mint, hiszen tavaly július óta 10,7 millió darab 1 unciás ezüst érmét tudott értékesíteni, ami 66 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket és tízszer több mint 5 évvel ezelőtt. A legtöbb - főként európai és amerikai - vásárló új szereplő volt a piacon - mondta a cég értékesítési és marketing igazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés