Előfizetői tartalom

Csúnya vége lehet Kínának, ha nem figyelnek a politikusok

Portfolio
Újra és újra fellángol a szakértők körében az a kérdés, hogy fenntartható-e a magas kínai gazdasági növekedés, a Blackhorse Asset Management vezető közgazdásza a Marketwatchnak adott interjújában szintén annak adott hangot, hogy Kína lassulás elé néz. Richard Duncan szerint a következő öt évben az ország nem tudja majd fenntartani a jelenlegi gyors gazdasági növekedést, hiszen az ország fordulóponthoz érkezett. Peking nem lesz képes a hitelkínálat állami gyorsítására önpusztítás nélkül, míg az exportorientált növekedési modell sem életképes, látva a válság még mindig érezhető negatív hatásait.

A közgazdász szerint a 2008-as válságot egyedül úgy lehetett túlélni, hogy a kormányok a költségvetési kiadásaik drasztikus megemelésével mesterséges keresletet teremtettek, a depressziót pedig csak ennek hála lehetett elkerülni. Duncan szerint még nincs vége a válságnak, ha a feltételek romlanak, akkor Kína nagyon nehéz időszak elé nézhet a fogyasztói kereslet visszaesése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés