Előfizetői tartalom

Külföldre kacsingatnak a román nyugdíjalapok

Portfolio
Már szűkösség vált a román nyugdíjalapok számára a hazai pénz- és tőkepiac, ezért a jövőben az intézményi szereplők nagyon teret engedhetnek a külföldi befektetéseknek. A kínálat egyszerűen már nem tudja a megnövekedett keresletet kielégíteni, ezért van szükség a befektetések földrajzi diverzifikálására. Jelenleg a pénz kétharmada román államkötvényekben van nyilvántartva, a külföldi befektetések részaránya pedig mindössze 12 százalék.

A román intézményi befektetők egy idő után kénytelenek lesznek Románia határait elhagyni, mivel túlságosan kevés befektetési lehetőség van az országban. A kötelező nyugdíjalapokat felügyelő szervezet, a CSSPP vezetője, Mircea Oancea szerint a nyugdíjalapok pénze a fejlett piacokra fog áramolni, egyszerűen azért, mert Romániában nincsenek megfelelő kibocsátók - írja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés