Előfizetői tartalom

"Ha van a régióban valahol aranyláz, akkor az nálunk van"

Portfolio
Ha a régióban van valahol aranyláz, akkor az nálunk van - mondta a fizikai nemesfémekkel kereskedő Arteus Capital Holding Zrt. vezérigazgatója a Portfolio.hu kérdésére. Varga Zoltán szerint a fizikai arany mint befektetés azért is népszerű Magyarországon, mert a lakossági általában relatíve jól tájékozott. Az arany fizikai megvásárlása, mint befektetés csak hosszú távra ajánlott, spekulációs célokra nem megfelelő, a megtakarítást választók többsége például 10-15 éves időtávban gondolkodik. Bár jelenleg leginkább a félelem és a spekuláció hajtja a nemesfémek árát, hosszú távon főként a kínai és indiai kereslet segítheti feljebb az arany árfolyamát. A fizikai arany befektetés ugyan némileg drágább, mint az aranyba befektető alapok vásárlása, ám előnye, hogy a megvásárolt nemesfémet megfoghatjuk, hazavihetjük, vagyis ténylegesen is birtokolhatjuk.

Bár külföldön, például Németországban vagy az Egyesült Államokban nagyobb hagyománya van a fizikai arany befektetésnek a lakosság körében, a tapasztalatok szerint válságos időszakokban hazánkban is nagy roham indult a fizikai arany befektetésekért. Ha a közép-európai régióban valahol van aranyláz, akkor Magyarországon definitíve van - mondta Varga Zoltán, az Arteus Capital...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés