Előfizetői tartalom

A szárnyalásból profitál, az eséstől megvéd az új generációs alap

Rába Zoltán
Az elmúlt évtizedben a magyar lakosságot is meghódították a tőkegarantált befektetési alapok, amelyek potenciális hozamok mellett a befektetett tőke visszafizetését garantálták a befektetőknek. A fejlett országok után azonban Magyarországon is egyre népszerűbbek a hagyományos tőkevédett alapokkal szemben, a dinamikus védelmet nyújtó, úgynevezett CPPI stratégiát követő alapok, amelyek a piaci viszonyoktól függően naponta súlyozzák át portfóliójukban a kockázatos és kockázatmentes eszközöket. A stratégia előnye, hogy a befektetők a részvénypiacok emelkedéséből úgy képesek profitálni, hogy közben a befektetett tőke garantált szintje is egyre nő. Az alábbiakban a Pioneer Austria tőkevédett alapokkal foglalkozó portfólió menedzsere, Rába Zoltán írását közöljük.

Hogyan működnek a CPPI alapok?. Már gimis koromban azokat a tanárokat szerettem, akik nem csak elmagyarázták, hogy egy adott területen hol tart ma a tudomány, hanem a miértekre is rávilágítottak. Úgy éreztem, ezzel mintegy beemelnek tudásuk, szakmájuk sáncai mögé. Később aztán így lettem az orvosokkal, mérnökökkel, egyéb területek művelőivel is: jó-jó, segítenek, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés