Előfizetői tartalom

Tetszetős hozamok repítették a hazai befektetési alapokat

Portfolio
Igen kiváló hangulat jellemezte a nemzetközi és hazai tőkepiacokat áprilisban, ami kedvező hozamok elérését tette lehetővé a hazai befektetési alapok számára. A legtöbb alapkategória ezt kihasználva szép havi nyereségekkel örvendeztette meg befektetőit, azonban üröm volt az örömben, hogy a forint jelentős erősödése miatt a külföldi eszközökbe fektető - főként részvényalapok - forintban összességében veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni. Bizakodásra adhat viszont okot, hogy áprilisban ismét a visszaváltásokat meghaladó mértékben tudtak befektetési jegyeket értékesíteni a hazai alapok, így a szektor összvagyona 31,3 milliárd forinttal, 3854 milliárd forintra nőtt. A legnépszerűbbek ezúttal is a származtatott alapok voltak, de az elmúlt hónapok után ismét friss tőke érkezett a pénzpiaci alapokba is.

Igen optimista hangulatban telt el az áprilisi hónap a nemzetközi tőkepiacokon, emelkedtek a fejlődő- és a fejlett piaci részvényindexek, szárnyaltak a nyersanyagok, mérséklődtek a magyar kötvényhozamok. A piaci hangulat annak ellenére kifejezetten jó volt, hogy a világban közben többek között az európai (és egyre inkább amerikai) adósságválsággal, feltörekvő piaci inflációval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés