Előfizetői tartalom

Ennyi pénzzel még sosem gazdálkodtak a vagyonkezelők

Portfolio
A tőkepiacokon alapvetően kedvező trendek uralkodtak, a külföldi, és főleg a belföldi részvényindexek szárnyaltak, és tekintélyes növekedést tudhattak maguk mögött a hazai kötvényindexek is az idei első negyedévben. A forint jelentős erősödése azonban komoly veszteséget okozott a nem fedezett külföldi eszközöknél. A hazai befektetési alapok vagyonának 1,3 százalékos növekedése egy technikai tényezőnek, egy új BAMOSZ tagnak volt köszönhető, hiszen nélküle már 2010 végéhez képest 0,9 százalékos vagyoncsökkenés jellemezte volna a hazai befektetési alapokat. Nőtt viszont a pénztárak és biztosítók vagyona (1,5, illetve 0,5 százalékkal az előző negyedévhez viszonyítva), így a BAMOSZ tagok kezelt eszközeinek összesített értéke 8299 milliárd forintot tett ki március 31-én.

Kedvező hozamok javították a helyzetet. A viszonylag kedvezőtlen feltörekvő piaci befektetői hangulat és ellenére 2011 első negyedévében is tovább nőtt a hazai befektetési alapok összvagyona. A befektetési alapok vagyonnövekedése csupán januárban volt megfigyelhető - főként egy új BAMOSZ tag, a Quantis csatlakozásának köszönhetően, így a vagyonnövekedés csupán technikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés