Előfizetői tartalom

Esés vagy szárnyalás az árupiacon? - Eltérő véleményen az óriások

Portfolio
Miközben a Goldman Sachs már korrekciót vár az árupiacokon a következő 3-6 hónapban, és ezért befektetőit az árupiaci befektetések lezárására bíztatja, a Morgan Stanley elemzői továbbra is optimisták. Véleményük szerint ugyanis ilyen alacsony készlet szintek mellett nem valószínű, hogy esni tudna a nyersanyagok ára. Láthatóan a befektetők többsége inkább a Morgan Stanley oldalán áll, a nyitott vételi határidős pozíciók több mint 50 százalékkal haladják meg a tavalyi szintet.

Meglehetősen eltérően ítéli meg az árupiacok kilátásait a Goldman Sachs és a Morgan Stanley. Az előbbi szerint ugyanis az árak már nem követik a kereslet-kínálati viszonyokat, és valószínűsíthetően 3-6 hónapon belül jelentőset korrigálhatnak, ezért a befektetőknek érdemes lehet időlegesen csökkenteniük kitettségüket. Ezzel szemben a Morgan Stanley árupiaci kutatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés