Előfizetői tartalom

Kisebb, sikeresebb hedge fundok felé kacsingatnak a nyugdíjalapok

Portfolio
A hozamkényszerben lévő amerikai nyugdíjalapok néhány nagyobb társuk után, egyre többen fektetnek nagyobb összegeket újonnan induló, vagy kisebb méretű hedge fundokba, amelyek a statisztikák szerint összességében felülteljesítik nagyobb társaikat. Tavaly még a hedge fund szektorba áramlott tőke 90 százaléka a nevesebb, nagyobb alapokat kereste, ám az újonnan induló és kisebb vagyont kezelő alapok a magasabb hozampotenciáljuk miatt egyre népszerűbbé válnak a hosszútávra tervező szofisztikált intézményi befektetők számára.

Az előre meghatározott mértékű nyugdíjkifizetést biztosítani köteles alapoknál a válság miatt komoly deficit alakult ki, amit magasabb hozamok elérésével igyekeznek megoldani. A kisebb - 50 millió dollárnál kevesebbet kezelő - fedezeti alapokat pedig vonzóvá teszi, hogy az elmúlt 15 évben 13,1 százalékos évi átlaghozamot produkáltak, felülteljesítve a teljes hedge fund...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés