Előfizetői tartalom

A pénztártagokon csattan a kormány ostora - Lépett az AXA

Portfolio
Az AXA csoport az elmúlt időszakban több olyan költségcsökkentő lépést is tett, amire a kormány intézkedései miatt volt szükség, azonban most egy új eszközhöz - a bevételnöveléshez - nyúlt a csoport egyik tagja. Az AXA úgy döntött még március elején, hogy az önkéntes pénztári ágban több változtatást is végrehajt, például a minimális havi tagdíjat és a tagdíjbefizetésekből levonható díjakat megemelik. Véleményünk szerint a kormány nyugdíjrendszert érintő változtatásai miatt volt erre szükség, mint ahogy arra már korábban felhívtuk a figyelmet a pénztárak ellehetetlenültek az adminisztratív korlátok miatt. A pénztárnak 70 ezer tagja van, tőlük évente néhány ezer forinttal többet von le a pénztár. Az új belépők számára is nehezednek a feltételek, ez pedig a közvetlen versenytársak helyzetét erősítheti.

Első ránézésre egy nem mindennapi döntésre szánta el magát az AXA önkéntes nyugdíjpénztár, hiszen egy a Portfolio.hu birtokába került levél szerint az önkéntes pénztár küldöttgyűlése úgy döntött, hogy 2011. március elejétől a minimális tagdíjat a korábbi 1500 forintról 3500 forintra emeli. Ezt meghaladóan más változtatásokat is tettek, így a tagdíjfelosztási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés