Előfizetői tartalom

Külföldi ingatlanok felé fordultak a kínai befektetők

Portfolio
Miután a kínai ingatlanpiac sokak szerint túlfűtötté vált, a kormány is korlátozásokat vezetett be az ingatlanárak túlzott emelkedésének fékezésére. Ez viszont a számos kínai befektetőt fordított a külföldi ingatlanpiacok felé, ahol kedvező árakon kedvező feltételek mellett vásárolhatnak ingatlant. Egyes statisztikák szerint az amerikai újonnan épült lakások több mint 10 százalékát már kínai befektetők veszik meg.

Miután Kínában egyre több szabály (például ingatlanvásárlási limitek) korlátozza az ingatlan befektetőket, egyre többen választják inkább a külföldi piacokat. Kínában ugyanis igen gyorsan emelkednek az ingatlanárak, ami már egy buborék kialakulásával is fenyeget, így a kormány különféle intézkedésekkel igyekszik hűteni a hazai piacot. A Xinhuanet szerint a kínai lakásvásárlók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés