Előfizetői tartalom

Jegybanki kritika - Piramisjáték a lengyel nyugdíjreform

Portfolio
Egyre több kritika éri a lengyel kormányt, most például egy volt jegybankelnök kelt ki, mégpedig a pénteken aláírt nyugdíjreform kapcsán. Rybinski szerint egy piramisjátékot szentesített az államfő, és ha nem találja a legfőbb bíróság alkotmányellenesnek a törvényt ,akkor ő fog beadvánnyal élni a már hatályos intézkedések ellen. Lengyelországban az egyéni számlákon jóváírt járulék 7,3 százalékról 2,3 százalékra csökken, a költségvetés kiegyensúlyozását tehát ott is a nyugdíj-megtakarításokból fedezik.

Pénteken a köztársasági elnök is szignálta Lengyelországban azt a törvénymódosítást, ami felülírja több pontos is a korábbi nyugdíjtörvényt. A lengyelek arról döntöttek, hogy az egyéni számlákra nem fognak ugyanannyi pénzt elkülöníteni, mint korábban. Eredetileg 7,3 százalék került volna a nyugdíjalap tagjainak a számlájára havonta bruttó bér arányosan, viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés