Előfizetői tartalom

A portugál kötvények vonzók lehetnek, csak ki kell várni

Portfolio
Sokan a mediterrán országok vesszőfutásában a lehetőséget látják, egy dániai nyugdíjalap például egyre inkább portugál kötvények vásárlása mellett tenné le a voksát. A közel 50 milliárd dollárt kezelő nyugdíjalap vezető stratégája szerint az árfolyamok további esését követően már érdemes a piacon befektetni, hiszen a magasba szökő hozamok a bizonytalanságok mérséklődésével csökkenésnek indulhatnak.

Dánia második legnagyobb nyugdíjalapja potenciális lehetőség lát a portugál kötvénypiacon, abban az esetben, ha az EU-s mentőcsomag hatására további árfolyamesés következne be. Henrik Henriksen, a PFA Pension vezető stratégája szerint jelenleg Írországot relatíve felülsúlyozzák a portugálokhoz képest, azonban ha a portugál kötvények jelentős esést szenvednének el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés