Előfizetői tartalom

Nagy verseny indult a maradó pénztártagokért

Portfolio
Az ONYF adatai alapján 100 ezer tag maradt a magánnyugdíjpénztári szektorban, a 18 szereplő közül 7 nem tudta elérni a törvényi működési feltételek között meghatározott 2000 fős tagságot. Ezen pénztárak többsége már nagyjából döntött a megszűnésről, viszont a Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztára mindenképpen maradni akar, a CIG Pannónia Biztosítóval történt stratégiai szövetség is ezt támasztja alá. A szektorban vélhetően olyan pénztárak is meg fognak szűnni, akik 2000 tag feletti magán ágat tudnak felmutatni, ezért érthető, hogy nagyon komoly verseny indult el a biztosítói pénztáraknál a piacszerzésre.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság már tájékoztatta a pénztárakat a maradási nyilatkozatokat kitöltő tagok pontos számáról, mivel friss információ nem érkezett a legutóbb megismert adatok óta, kijelenthetjük, hogy 100 ezren maradtak a magánpénztári szektorban. A piacon jelenlévő 18 szereplő közül 7 pénztár nem tudta elérni a visszaléptetés lezárta után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés