Előfizetői tartalom

Nyugdíjfronton erősítenek az óriásbankok

Portfolio
A legnagyobb bankok Amerikában a kamatbevételeik csökkenése és a díjkorlátok bevezetése miatt új területeken próbálkoznak, például a nyugdíj-megtakarítások piacán. A hazai nyugdíjelőtakarékossági számlákhoz hasonló megoldások Amerikában igazi sikertörténetnek számítanak, szakértők szerint pedig néhány éven belül 1000 milliárd dollárnyi friss tőke érkezhet a 401(k) számlákra. Jelenleg alapkezelők vezetik a 401(k) piacot, a bankok csak kisebb szeletet hasítanak ki, viszont mivel több csatornán keresztül is ki lehet vonni pénzt a szektorból, ezért komoly erőforrásokat fordítanak a bankok piacszerzésre.

A hazai nyugdíjelőtakarékossági számlákhoz hasonló megtakarítási forma nagyon népszerű Amerikában, a csak 401(k) számlákként ismert nyugdíjcélú megtakarítások összértéke a következő négy évben 4000 milliárd dollárra emelkedhet, miközben a tavaly szeptemberi adatok szerint 2900 milliárd dollár volt az amerikaiak kezében ilyen megtakarításként. A Cerulli Associates...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés