Előfizetői tartalom

Májusban juthatunk hozzá legkorábban a reálhozamhoz

Portfolio
Azt javasolja a negyven év munkaviszonnyal nyugdíjazásukat kérő nőknek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, hogy várják meg kérelmük beadásával a jogosultsági idő legvégét. Így elkerülhető a felesleges sorban állás a hivatalban. Mészáros József az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy leghamarabb májusban juthatnak hozzá pénzükhöz azok, akik a magán-nyugdíjpénztári rendszerből az államiba mentek vissza, de szeretnék kivenni a reálhozamukat.

A nőknél meghatározott negyven év nem is szolgálati, hanem jogosultsági időt jelent. Ez alapértelmezésben a munkaviszony, ami azonban kiváltható gyermekneveléssel (például gyeddel, gyessel) töltött időszakkal is, de ez legfeljebb nyolc év lehet - tájékoztatott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője. Mészáros József azt javasolja: minden nő gondolja végig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés