Előfizetői tartalom

A nyugdíjpénztárak ügye hamarosan napirenden az Ab-nál

Portfolio
Rövidesen napirendre tűzi a magánnyugdíjpénztárak ügyét az Alkotmánybíróság, és ezzel összefüggésben saját megváltozott hatáskörét is értelmeznie kell - közölte a testület sajtófőnöke pénteken az MTI érdeklődésére. A maradó pénztártagok számára nagyon fontos a taláros testület döntése, azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor és milyen döntésre tud jutni az Alkotmánybíróság.

"Várhatóan néhány héten belül napirendjére tűzi az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó szabályozással és az ezzel összefüggő hatáskör-értelmezéssel kapcsolatos előterjesztést" - mondta Sereg András az MTI-nek. Hozzátette: eddig 190 indítvány érkezett a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó jogszabályok megváltoztatása miatt. Az eljárás kapcsán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés