Előfizetői tartalom

Hátat fordítottak a részvényeknek az alapkezelők (Portfólió-ajánlók)

Portfolio
A portfólió-ajánlókhoz megkérdezett alapkezelők még óvatosabbá váltak februárra, mivel a januári kitörő optimizmus még tovább fokozódott. Ezt már végképp túlzottnak minősítették a hazai alapkezelők, akik a feltörekvő piacokon megkezdődött korrekció után a fejlett piacok töretlen emelkedése ellenére jelentősen csökkentették részvénykitettségüket, és növelték a legbiztonságosabb pénzpiaci befektetések arányát modell portfólióikban. Az inflációs kockázatok miatt a kötvénybefektetések csak a korábbi arányukat tartották, míg az alternatív befektetések közül a nyersanyagokban látnak még erőt a hazai alapkezelők. A magyar piacot a gazdaságpolitikai bizonytalanságok miatt továbbra is alulsúlyozták.

A novemberben ismét útjára indult "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, hosszabb távra szóló modellportfóliót. A megújult külsővel, de változatlan tartalommal megjelenő ajánlók a februári helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés