Előfizetői tartalom

Csak 2012 áprilisában lesz az államnál egyéni számla?

Portfolio
Elviekben gőzerővel halad az előkészítő munka az államnál, hogy időre kész legyenek az egyéni számlák, azonban egy módosító javaslat szerint csak jövő áprilisban indulna el a rendszer. A PSZÁF-nak ekkor kell átadnia a részletes adatokat a visszalépőkről, ennek megfelelően a pontos és hiteles nyilvántartás is csak ekkor lehet teljes. A részletszabályok még nem ismertek, azt viszont lehet tudni, hogy minden releváns információ meg fog jelenni a számlán, ami ahhoz kell, hogy a nyugdíjunkat ki tudják számítani nagyobb nehézségek nélkül.

A társadalombiztosítási rendszerbe visszalépő pénztártagok igaz lemondanak az egyéni számlájukról, azonban az állam azzal kecsegtet, hogy a pénztárakhoz hasonlóan, ám mögöttes vagyon nélkül egyéni számlákat hoz létre. A rendszer teljes körű kialakítása viszont úgy látszik csúszni fog az eredeti tervekhez képest, legalább is ez derül ki a gazdasági bizottság parlamenthez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés