Előfizetői tartalom

Csúcson az alapok vagyona, mégsem örülhetünk felhőtlenül

Portfolio
A BAMOSZ legfrissebb adatai alapján a befektetési alapokban kezelt vagyon új csúcsra tudott emelkedni, azonban a 91 milliárd forintos januári növekedés egy technikai tényező okozta. A Quantis Investment Management új tagként szerepel a statisztikákban, 94 milliárd forintos vagyonát is beszámítva 3,8 milliárd forint áramlott ki a szektorból, míg a befektetéseken elért hozamok 1,4 milliárd forintot jelentettek. A lakossági befektetők már hónapok óta mozdulatlanul várják az eseményeket, míg az intézményi oldal nagyon is elemében van. Példának lehet hozni a nyugdíjpénztári változtatás miatt elinduló drasztikus tőkeátrendezést a nyilvános részvényalapok felől a zártkörű részvényalapok irányába.

Új csúcsra, 3885 milliárd forintra emelkedett a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon nagysága, első ránézésre pedig úgy gondolhatnánk, hogy a 91,75 milliárd forintos emelkedés nagyon kedvező jövőképet vetít előre. Azonban az adatok mögé nézve koránt sem fényes a kép, hiszen egy egyszeri tényező okozta a vagyon jelentős növekedését. Már korábban mi is beszámoltunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés