Előfizetői tartalom

A politikusok választhatnák a könnyebb utat nyugdíjügyben

Portfolio
Egyre több szakértő hívja fel a figyelmet a nyugdíjrendszer fenntarthatóságára, az utóbbi időben ennek megfelelően megszaporodtak azok a javaslatok, amik megteremthetik az egyensúlyt a nyugdíjkasszák bevételei és a kiadásai között. Az EU és az OECD által is szorgalmazott módszert a Mercer tanácsadó cég is magáénak érzi, véleményük szerint a korhatárt nem esetileg kellene emelni, hanem folyamatosan, ahogy a várható élettartam emelkedik. A Mercer szakértője szerint ez politikailag könnyebb megoldás lehet, mint bármelyik másik megoldás.

A nyugdíjkorhatár egy megszabott, rugalmasan változó - halandósági - indexhez kötve képes lehet kiküszöbölni azokat a politikai kockázatokat, amik abból adódnak, hogy a politikusok az emberek munkában töltött idejét növelni akarják - véli Bruce Rigby, a Mercer vezető stratégája. A Global Pensins-nek adott interjújában Rigby elmondta, hogy szerinte a sok alternatíva közül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés