Előfizetői tartalom

Negyvenezren jelezték, félnek a magánnyugdíjpénztárban maradni

Portfolio
A végleges adatok szerint két hét alatt csaknem 40 ezer érvényes és mintegy kétezer, határidőn túl feladott magánnyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezett a vegyipari szakszervezethez. A nyilatkozatokkal a magánrendszerben való jogfolytonosságot lehet garantálni abban az esetben, ha - többek között a VDSZ beadványára - az Alkotmánybíróság megsemmisíti a pénztári törvényt. Az AB kedvezőtlen döntése esetén a szakszervezet az emberi méltóság kérdésében és a magánrendszerben maradók cinikus megkülönböztetése miatt Strasbourgban, s ha kell Luxembourgban, az Európai Bíróságon keres jogorvoslatot - olvasható a VDSZ közleményében.

A vártnál jóval többen nyilatkoztak arról, hogy nem önszántukból, hanem a törvény következményeitől, a munkahelyi elbocsátásoktól, a szolgálati idő és a már meglévő megtakarítások elvesztésétől, valamint egyéb retorzióktól tartva, vagyis kényszerből léptek vissza a privát nyugdíjrendszerből az államiba - közölte Székely Tamás, a vegyipari szakszervezet (VDSZ)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés