Előfizetői tartalom

A forgalom negyede is kieshet a magyar parketten

Portfolio
A bécsi vezetésű régiós tőzsdeszövetség is megérzi a magyar nyugdíjváltoztatást, a korábbi terveket ugyanis felülírja, hogy a rendszerből kikerülnek a nyugdíjpénztárak. A bécsi tőzsde társvezérigazgatója szerint túl sok pénz áramlik ki a szektorból, aminek a többsége nem fog visszatérni. Statisztikák szerint a havi átlagos forgalom 20-25 százalékáért a pénztárak voltak a felelősek, a legnagyobb kihívás a tőzsdeszövetség előtt, hogy ezt a hiányt valahogy pótolni lehessen.

A Közép- és Kelet-európai Tőzsdeszövetség -ami magában foglalja a bécsi, a budapesti, a prágai és a ljubljanai tőzsdét - szerint 2011-ben visszaeshet a kereskedési volumen Magyarországon, köszönhetően a magánnyugdíjpénztárak államosításának - írja a Global Pensions. "Senki sem tudja, hogy mi fog történni a megtakarításokkal, azonban sokkal valószínűbb, hogy a kiáramló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés