Előfizetői tartalom

Alkotmányossági aggály merült fel Lengyelországban is

Portfolio
Több forrásból is azt lehet hallani, hogy a lengyel kormány járulékátcsoportosítási terve komoly kérdéseket vet fel, sőt egy főbíró szerint alkotmányossági aggályok is felmerültek. A köztársasági elnöki hivatalnál is azt mondják, hogy számos olyan pont van, amit meg lehetne küldeni az alkotmánybíróságnak ellenőrzésre. A polgárok sincsenek megelégedve a kormánnyal, sokan ellenzik a járulékok megvonását, míg sokan azt gondolják, hogy a kormány csak a saját gondjaival van elfoglalva, az emberekkel pedig nem foglalkozik.

A lengyel kormány ,hasonlóan a magyarhoz több változtatást is tervez a nyugdíjrendszerében, ezek közül az első az, hogy csökkentik az egyéni számlákra utalt járulék nagyságát 7,3 százalékról 2,3 százalékra. a tervezetet a lakosság nagyobb része ellenzi, egy alkotmánybíró szerint pedig jogi aggályok is felmerültek a törvénytervezet kapcsán - írja a Reuters. Andrzej...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés