Előfizetői tartalom

Kérdéses az egészségügyi ellátás a pénztárban maradóknál

Portfolio
Talán a törvényhozási kapkodás miatt a mostani szabályok szerint a magánnyugdíjpénztárban maradó több tízezer ember jelentős része nyugdíjasként elesik az ingyenes egészségügyi szolgáltatástól - írja az Index. Ők vagy a kórházi ellátásukért lesznek kénytelenek fizetni, vagy egy most havi 5100 forintos fix díj befizetésével kell hogy megvásárolják majd az egészségügyi ellátásra való jogot. Vagy a feketén dolgozó tömegek erős érdekérvényesítésére apellálhatnak. Azt sem tudni, az állam tud-e a problémáról.

A mostani becslések szerint hetvenezren lehetnek, akik maradnak a magánnyugdíjjpénztári rendszerben. Közülük nagyon sokan nem lesznek jogosultak nyugdíjasként a másoknak ingyenes egészségügyi szolgáltatást igénybe venni, háziorvoshoz járni, kórházba menni. Ez az egyik - szándékolt vagy véletlen, figyelmetlenségből fakadó - következménye a magánnyugdíjrendszer felszámolására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés