Előfizetői tartalom

Igazi sikertörténet - Szárnyaltak a származtatott alapok

Portfolio
Robbantak 2010-ben a származtatott alapok. Nemcsak hogy a vagyonukat másfél év alatt közel megduplázták, miközben számuk is másfélszeresére nőtt, de 2010-ben igen szép hozamokkal kápráztatták is el befektetőiket. A világban megfigyelhető bizonytalanság és a tőkepiacok hektikus mozgása kedvezett a származtatott alapoknak, hiszen ezen alapok a befektetési politikájuk szerint többnyire a portfólió menedzser döntései szerint a legkülönbözőbb eszközkategóriákba fektethetnek, ráadásul sokszor az esésből is képesek profitálni. A menedzserek pedig többségében kitűnően ragadták meg a kínálkozó lehetőségeket, például a legsikeresebb alap több mint 50 százalékot hozott 2010-ben, miközben veszteséges alapot alig találunk.

másfél év, kétszer annyi tőke. Az egyik legnagyobb sikertörténetet 2010-ben a származtatott alapok szolgáltatták, amelyek a hagyományos befektetési eszközökön felül egyéb derivatív termékekbe, például határidős eszközökbe is fektethetnek. Közülük számos alap úgynevezett abszolút hozamú stratégiát folytat, amely a hedge fundokéhoz hasonló, és éppen az ilyen bizonytalan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés