Előfizetői tartalom

Korlátozná a spekulánsokat, szigorítaná a robotokat az EU-biztos

Portfolio
A válság rámutatott, szükség van az európai országok pénzügyi szabályozásának szigorítására és összehangolására - mondta az EU belső piacért és szolgáltatásokért felelős biztosa, Michel Barnier. Ennek érdekében egy javaslatcsomaggal álltak elő, amely szerint szükség van többek között az egyes pénzügyi eszközök kereskedésének átláthatóbbá tételére, az árupiaci spekuláció fékezésére, a számítógépes automatizált kereskedés korlátozására, valamint a bennfentes kereskedelem szigorúbb büntetésére. A bizottság még februárig várja a javaslatokat, az új szabályok 2012-ben léphetnek érvénybe.

A belső piacért és szolgáltatásokért felelős biztos, Michel Barnier úgy nyilatkozott, az európai pénzügyi szabályozásnak szigorúbbnak és egységesebbnek kell lenni, hogy jobban tudja védeni az EU polgárok érdekeit. A pénzügyi válság ugyanis rámutatott, hogy a szabályokat nem mindig vették tekintetbe az Unió egyes tagállamaiban. A szabályok megfelelő alkalmazása elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés