Előfizetői tartalom

Oroszország rendezheti a 2018-as világbajnokságot

Portfolio
Rögtön két labdarúgó világbajnokság megrendezéséről is szavaztak a FIFA-ban. Ennek eredményeként a 2018-as labdarúgó világbajnokság megrendezési jogát Oroszország kapta, míg a 2022-es világbajnokságot a közel-keleti Katar rendezheti. Mindkét pályázó igen esélyes volt a győzelemre. A következő VB-t 2014-ben Brazília rendezheti.

Az oroszok ezzel legyőzték a rivális angol pályázók mellett a spanyol-portugál, és a holland-belga pályázó párosokat is - írja a BBC. Katarnak pedig az Egyesült Államokat, Ausztráliát és a 2002-es VB-t is rendező Japánt, valamint Dél-Koreát kellett legyőznie a rendezés jogáért. Mindkét pályázatot 22 tag szavazta meg, mivel két tag korrupciós ügyek miatt nem szavazhatott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés