Előfizetői tartalom

Öngondoskodás nélkül kilátástalan a jövő

Portfolio
A Figyelő és Heti Válasz mai budapesti konferenciáján az öngondoskodás témakörét járták végig az előadók, a konferencián politikusok nem képviseltették magukat, csak szakértők. A délelőtt folyamán a demográfia volt a fő témakör, miközben a délután folyamán a nagy ellátórendszerek kerültek a középpontba, valamint a tartós befektetések. A konferenciáról a végkövetkeztetésünk az lehet, hogy szükség van az öngondoskodásra, és ezt minél hamarabb észre kell vennie a lakosságnak. A nagy társadalmi ellátórendszerek nem fogják elbírni a nyomást a következő évtizedekben, az embereknek pedig be kell látniuk, hogy nem támaszkodhatnak csak az államra.

Vukovics Gabriella, a KSH elnöke előadásában a családról, mint értékről beszélt, egyik legfontosabb megállapítása az volt, hogy a Gyes, Gyed feltételeinek szigorítása, illetve a jogosultsági idő lerövidülése 2010 májusától nagyon drasztikus eredménnyel járt. A gyermekszületések minden hónapban 10 százalék körüli elmaradást mutattak éves összehasonlításban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés