Előfizetői tartalom

Kína csak visszaszerezte évezredes pozícióját a nyersanyag fogyasztásban

Portfolio
A véges erőforrások és a növekvő kereslet miatt a nyersanyagok kiváló hosszú távú befektetési lehetőséget rejtenek. A nyersanyagok előnye, hogy védelmet nyújtanak az inflációval szemben, profitálnak a feltörekvő gyors növekedéséből, és kiváló diverzifikációs lehetőséget nyújtanak a többi eszközkategóriákkal szemben - magyarázta Thomas Bichler, a Raiffeisen Alapkezelő sajtótájékoztatóján. Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagyni a nyersanyagok kockázatait sem, az időjárás, a termelés és a befektetés nehézségei okozta kockázatokat.

A gyakran alacsony likviditás, és magas piacra kerülési költségek hosszú ideig akadályozták, hogy igazán elterjedjenek az árupiaci befektetések. A feltörekvő piacok, azon belül is Kína gyors fejlődése megugró keresletet generált a nyersanyagok iránt, amivel párhuzamosan a modern pénzügyi instrumentumoknak köszönhetően nőtt a likviditás, és a nyersanyagok a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés