Előfizetői tartalom

Slágergyanús befektetés! - De mi a titok?

Czoboly Márton
Az elmúlt évtizedben megjelent garantált alapok hamar a hazai megtakarítók egyik kedvencévé váltak, mivel a tőke, illetve sokszor egy minimális hozam garantálása mellett igyekeztek minél nagyobb hozamot biztosítani a befektetőknek. Ám a válság ezen alapok népszerűségét is megnyirbálta, és megszakította a garantált alapok töretlen menetelését. A hazai piacon eközben újfajta garantált stratégiát követő alapok jelentek meg, amelyek a portfólió dinamikus változtatásával és a garantált árfolyamok fokozatos növelésével igyekeznek minél több befektetőt hódítani. A válság alatt jól vizsgáztak ugyan, de nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e átvenni a hagyományos garantált alapok helyét a magyar palettán.

Megtört a sikerszéria. A hazai piacon már nyolc éve megtalálható garantált alapok népszerűsége a válság előtti években robbanásszerűen nőtt. Olyannyira, hogy 2008 végére már a második legnépszerűbb alapkategóriává vált a hazai befektetők között (a legbiztonságosabb és leginkább likvid befektetéseket kínáló pénzpiaci alapok után). A sikertörténet egyaránt megmutatkozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés