Előfizetői tartalom

Adómentes megtakarítás mindenkinek - amit a TBSZ-ről tudni kell

Portfolio
Jelentősen növelheti megtakarításai hozamát, aki tartós befektetési számlán helyezi el a pénzét, és öt évig nem nyúl hozzá. A bankbetétet kedvelő befektetőknek is érdemes TBSZ számlát nyitni, de azoknak is jó lehetőség, akik szívesen kipróbálnák az értékpapír befektetéseket. A TBSZ-t ugyanis nem azon kevesek kedvéért találták ki, akik bennfentesek a befektetések világában. A továbbiakban a Pioneer Alapkezelő sajtóközleményét közöljük változatlan formában.

A TBSZ lényege, hogy ösztönözze az embereket az öngondoskodásra és a hosszú távú gondolkodásra a megtakarítások kapcsán. A kulcsszó a jelentős adókedvezmény. Aki 3 évig nem vesz ki pénzt a TBSZ számlájáról, annak a következő év elejétől érvényes 16%-os kamat- és árfolyamnyereség-adó helyett csak 10% adót kell fizetnie. A 2010-ben érvényes kamatadó 20%, az árfolyamnyereség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés