Előfizetői tartalom

K&H: Jövőre megnő az egyéni befektetők szerepe

Portfolio
"A jövő évre benyújtott adócsomag-tervezet alapján számos olyan módosítással kell számolni, amelyek együttesen jelentősen befolyásolhatják a hazai befektetési piac jelenlegi szerkezetét. A változások egyik legfontosabb következménye az lehet, hogy tovább erősödhet a lakossági megtakarítási hajlandóság, amelyre mind az egyéni háztartások, mind makrogazdaság szintjén nagy szükség van. Gyakorlatilag a recesszió kezdetéig éveken keresztül az eladósodás volt a trend, és csak a válság sokkja óta kezdődött meg a megtakarítások növekedése. Ez azonban az eladósodásnál egy jóval lassúbb folyamat, így fontos, hogy a pozitív trend előre láthatóan a következő években folytatódhat" - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója. Továbbiakban a K&H Alapkezelő sajtónyilatkozatát közöljük változatlan formában.

Csökkenő intézményi befektetések "A magánnyugdíjpénztári befizetéseket érintő változások miatt várhatóan jövőre nem gyarapszik a pénztárak által kezelt vagyon mértéke. Ez egyrészt közvetlenül is hatással lesz a hazai tőzsdére, mivel kiesik az általuk befektetett vagyon egy része, ami már önmagában is rontja a hazai részvénypiac teljesítményét. Másrészt, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés