Előfizetői tartalom

Meglepetésszerű növekedés a pénztáraknál

Portfolio
A BAMOSZ legfrissebb, harmadik negyedéves adatai szerint az alapokban és azon kívül kezelt vagyon 9,323 milliárd forintra emelkedett. A közel 1,000 milliárd forintos növekedés döntő részét egy technikai tényező okozta, hiszen az egyik pénztár a vagyonkezelését az alapkezelőjéhez vitte át, így a statisztikákba csak most került bele a 460 milliárd forintos vagyon. A pénztárakhoz 150 milliárd forintnyi friss tőke érkezett, a hozamok pedig nagyon szépen alakultak, az év eleje óta közel 10 százalékos hozamnak örülhetnek a befektetők. Az alapkezelőknek sem kellett szégyenkezniük, hiszen a befektetési alapokban kezelt vagyon szintén a pénztáraknak köszönhetően 200 milliárd forinttal emelkedett.

Egy pénztár váltásra szánta el magát. Folytatódott 2010 harmadik negyedévében is a vagyonnövekedés a hazai befektetési alapoknál, a kezelt vagyon 200 milliárd forintos (5.7 százalékos) emelkedés után 3,700 milliárd forinton állapodott meg. Ha megnézzük a vagyonnövekedést részleteiben, akkor azt láthatjuk, hogy a friss tőkebeáramlás 126 milliárd forintot jelentett, a befektetéseken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés