Előfizetői tartalom

Selmeczi: dolgozunk az egyéni számlák kialakításán

Portfolio
Egyéni számlákon tartják majd nyilván az állami nyugdíjrendszerbe át-, illetve belépők pénzét, ezen már az első Orbán-kormány dolgozni kezdett - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott. Selmeczi Gabriella hozzátette: a számlán szerepelni fog, hogy annak tulajdonosa mikortól dolgozik, mennyi a szolgálati ideje, és mennyi járulékot vontak le a foglalkoztatása után.

Nem a befizetett pénzt, hanem a rá eső vagyonelemet viszi magával az az állampolgár, aki a magán-nyugdíjpénztári rendszerből visszalép az államiba - mondta a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott az InfoRádió Aréna című műsorában. Selmeczi Gabriella hozzáfűzte: ennek egy része állampapír, ami egyből bekerül a rendszerbe és csökkenti az államháztartási hiányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés