Előfizetői tartalom

Megszólalt a guru: ezt nem éli túl Görögország

Portfolio
Görögországnak példátlan mértékű kiigazítást kellene végrehajtania ahhoz, hogy elkerülje a fizetésképtelenséget, ami ráadásul siker esetén is hihetetlen növekedési áldozatokat követelne meg - mondta Mohamed El-Erian, a Pimco vezérigazgatója. A görögök becsődölése jót tenne az ország gazdaságának és a régiónak is El-Erian szerint. Véleménye szerint az ország csődje három éven belül be is következhet. El-Erian emellett véleményezte a Fed várható újabb likviditásserkentő programját is, ami véleménye szerint a semminél jobb ugyan, de leginkább csak a különböző eszközárakat hajtja majd fel.

A világ legnagyobb kötvényalapját is kezelő Pacific Investment Management vezérigazgatója, Mohamaed El-Erian elmondta, ők arra fogadnak, hogy Görögország három éven belül fizetésképtelenné válik. Az ország valószínűleg bekövetkező csődje jót fog tenni a görög gazdaságnak, akárcsak az egész Európai Uniónak - mondta. Ha nem történik meg a görög adósságok átstrukturálása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés