Előfizetői tartalom

Bizonytalanság uralkodik a pénztártagok között

Portfolio
Két felmérés is készült a nyugdíjrendszerünket érintő változtatások kapcsán. A közös pont egyértelműen az, hogy a válaszadók szerint a nyugdíjpénztárak inkább rosszul kezelték a befizetéseket. Azonban míg a Századvég szerint az emberek elsöprő többsége az állami rendszerben bízik, addig a Népszabadság felmérése sokkal kiegyensúlyozottabb végeredményt hozott. A felmérésekből egyértelmű következtetést nem lehet levonni, az viszont biztos, hogy az emberek nincsenek tisztában a körülményekkel, és vélhetően nem lesz akkora a visszalépési hullám, mint amire elsőre lehetett számítani.

Látszólag egymásnak ellentmondó eredményre jutott a nyugdíjrendszer megváltoztatásáról tudakozódó Századvég Alapítvány és a Népszabadság felmérése. Hiszen míg előbbi szerint az állampolgárok többsége inkább az állami pillérben bízik, mint a pénztárakban, addig a Népszabadság felmérése szerint sokkal kiegyensúlyozottabb a helyet, sőt a mérleg inkább a pénztárak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés