Előfizetői tartalom

Az államkötvénypiac nem fogja megérezni a magánnyugdíjak kimaradását

Portfolio
A magánnyugdíjpénztárak befizetésének felfüggesztése, és a tagi átlépések engedélyezése sok bizonytalanságot rejt a jövőre nézve. Annyi azonban bizonyos, hogy a magyar állampapír piacon megközelítőleg 200 milliárd forintos keresletcsökkenést okoz az intézkedés, ami azonban nem befolyásolja jelentősen a hozamok alakulását - szögezte le az ING Alapkezlő befektetési igazgatója, az ING mai sajtóbeszélgetésén. A magánnyugdíjpénztári hozamokról az ING szakemberei úgy nyilatkoztak, 1999 óta 1.35 százalékos nettó reálhozamot produkált a szektor.

A kötvénypiacokat nem rengeti meg a 14 hónapos magánnyugdíjpénztári befizetés kimaradása Az ING munkatársai nem kívántak találgatásokba bocsátkozni a magánnyugdíjpénztári rendszer jövőjével kapcsolatosan, amíg ki nem alakul a végleges kormányzati döntés. A mai sajtóbeszélgetés során azonban a pénztárak korábbi eredményeiről, és jelenlegi portfóliójáról beszámoltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés